15 Sfaturi pentru utilizarea condimentelor si mirodeniilor uscate in bucatarie
Atunci cand utilizezi condimente si mirodenii uscate pentru asezonarea retetelor culinare preferate, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi destul de importante.
O reteta culinara ce necesita un timp mare de gatire nu trebuie condimentata cu mirodenii devreme. De preferat asezonarea se face la finalul procesului de gatire. Tine cont ca odata condimentata, o reteta culinara nu poate reveni la forma initiala.
Condimentele si mirodeniile uscate sunt utilizate pentru a complimenta mancarea, nu pentru a produce efecte neplacute datorita aromelor foarte puternice. Asezonand reteta prea devreme vei simti nevoia sa folosesti mai o cantitate mai mare de condimente si mirodenii, fapt ce poate duce la alterarea gustului si a savorii finale.
Tine cont de:
Pentru a te bucura pe deplin de calitatea si aromele mirodeniilor iti recomandam sa folosesti mirodenii intregi ce pot fi pisate inaintea utilizarii acestora. Prajeste la foc mediu condimentele si mirodeniile intregi, apoi piseaza-le. Iti vor oferi o savoare speciala in prepararea retetei tale culinare favorite!
Desi este populara, nu recomandam stocarea condimentelor si ierburilor uscate in frigider, datorita nivelului ridicat de umiditate
Daca abia te-ai apucat de gatit, afla ca repetitia este mama invataturii (la fel si experimentarea culinara am zice noi).
Distreaza-te si experimenteaza arome noi, imbunatateste-ti retetele sau creeaza unele noi utilizand mirodenii si condimente in preparatele tale! Pentru ca suntem pasionati de condimente si mirodenii si consideram ca avem inca multe de invatat despre experientele culinare si pentru ca ne place dialogul, te invitam sa ne scrii parerea ta sau sfaturile tale personale asupra condimentelor si mirodeniilor utilizate in bucatarie.