Ce este cardamomul?

Ce este cardamomul si la ce foloseste acest condiment?




Cardamomul este un condiment stravechi ce isi trage originile din India si Nepal. In zilele noastre, cardamomul este raspandit in special in zonele tropicale ale Asiei si este unul dintre cele mai scumpe condimente disponibile pe piata, inaintea sa plasandu-se sofranul si vanilia.

Se poate gasi in forma de pastaie si contine 6-10 seminte de culoare neagra, ce dau o aroma deosebit de placuta infuziilor de ceai sau retetelor culinare. Este folosit cu precadere ca mirodenie pentru retetele culinare indiene sau pentru aroma in dulciuri si ceaiuri.

  • India si Nepal
  • cultivat la scara larga in Asia
  • cardamom
  • pastai de cardamom
  • cardamom verde
  • cardamom negru
  • cardamom rosu
  • proprietati medicinale multiple
  • aroma dulce-picanta
  • potrivit pentru ceaiuri, dulciuri sau retete culinare

Cum folosesti cardamomul in bucatarie?

Vezi de ce este cardamomul preferat in bucatarie

Pastaile pot fi folosite atat intregi cat si pisate si sunt utilizate frecvent in retetele culinare indiene dar si in retetele dulci din Scandinavia sau in biscuitii olandezi.



Gustul unic al acestuia ofera o aroma potentata, dulce-picanta. Poate fi folosit cu succes in retete culinare cu carne de porc sau vita, pui si peste. Se mai poate folosi la marinade cat si la muraturi sau la prepararea bauturilor alcoolice cat si a infuziei de ceai.

De regula se gaseste in magazinele de condimente in forma de pastaie. Incearca pe cat posibil sa il cumperi in forma de pastaie pentru a-l pastra aromat si pentru o durata mai mare de timp.

Cardamomul poate fi cumparat fie in pastai de culoare verde fie in pastai de culoare neagra. Atunci cand se foloseste pentru retetele culinare, pastaia cardamomului se arunca. In schimb se poate folosi la infuzia de ceai de cardamom, pentru a intensifica aroma.

 Important de stiut:

Cardamomul macinat are o aroma mai slaba comparativ cu pastaile de cardamom proaspete.

Pretul cardamomului este relativ ridicat, facandu-l mai mult un condiment de sezon sau pentru petreceri si evenimente festive.

Poate fi gasit cu usurinta la magazinul de condimente local.

Beneficiile utilizarii pastailor de cardamom:

Pastaile de functioneaza perfect ca stimulant si are proprietati excelente digestive. Cardamomului i-au fost atribuite si proprietati de afrodiziac, calitatile sale fiind recunoscute in cultura araba.

Iutime:

20%

Gust dulce:

50%

Aroma:

80%

 Sfaturi practice:

  • bun pentru sanatatea cardio-vasculara
  • influenteaza si imbunatateste nivelul colesterolului
  • este folosit des la prepararea uleiurilor aromatice in aroma-terapie
  • ajuta la combaterea si tratarea infectiilor urinare
DISCLAIMER

Aceasta postare despre ce este cardamomul este doar cu scopuri informative asupra beneficiilor condimentelor si mirodeniilor si nu ar trebui sa fie folosita ca inlocuitor pentru diagnosticul sau tratamentul profesional. Nu uitati sa consultati intotdeauna medicul dvs inainte de a lua orice decizie legata de sanatatea dvs. sau pentru o anumita afectiune medicala.