Ce este ienibaharul?
Ienibaharul este cunoscut si sub numele de allspice, jamaica pepper, myrtle pepper, pimento, newspice, sau english spice. Purtand initial denumirea de pimienta (piper) dar ulterior adoptand numele de allspice, datorita gustului sau unic format cu ajutorul a 3 arome distincte (scortisoara, nucsoara si cuisoare), ienibaharul este adeseori confundat cu un amestec de mirodenii.
In realitate insa, ienibaharul este fructul unui arbore originar din Jamaica, ce este mereu verde (pimento) ce poate atinge inăltimi de pana la 18 m.
Descoperit de la expeditia lui Christofer Columb în Lumea Noua, ienibaharul da un gust unic fripturilor si sosurilor tale, salatelor sau placintelor si budincilor de mere, purtand o aroma deosebita ce combina mirodenii precum scortisoara, cuisoarele si nucsoara sau ghimbir.
Desi mai este regasit si in Cuba, Honduras sau Mexic, calitatea cea mai buna a ienibaharului ramane cea din Jamaica.