De ce sunt importante ierburile aromatice?
Ierburile si plantele aromatice au un loc special in orice reteta culinara ai pregati. Ofera o savoare deosebita preparatelor, aduc prospetime si dau un tonus aromat si placut. Preparatele fie ele traditionale sau nu, ar fi sarace, lipsite de culoare si gust.
Carnea de porc, vita, pui si pestele nu ar fi la fel de delicioase in lipsa acestor ingrediente minune ce ne bucura si incanta in viata de zi cu zi. Verdeturile si ierburile aromatice au fost folosite inca din antichitate de catre oameni, atat pentru scopul lor curativ si medicinal, cat si pentru prepararea si asezonarea mancarurilor si marinarea carnii.
Utilizarea ierburilor aromatice in bucataria moderna
Atat cele proaspete cat si cele uscate pot fi punctul pe i in orice reteta culinara ai pregati. In functie de preferinte, ierburile aromatice pot fi cumparate de la piata sau magazinul de condimente local ca legaturi, ghivece pentru apartament sau casa, ori gata uscate si ambalate.
Cei norocosi si pasionati de condimente si mirodenii, ce au o gradina de legume si detin un teren pe care se pot cultiva sau fie un solar pentru plante aromatice, se pot bucura de prospetimea si parfumul lor. Aceste eforturi depuse sunt mici in comparatie cu beneficiile si satisfactiile oferite de cultivarea, ingrijirea si folosirea acestora.
Am pregatit un scurt ghid culinar esential ce se poate dovedi folositor atunci cand le folosesti in retele si preparatele tale, sau pur si simplu doresti sa te informezi, sa cunosti si sa afli mai multe despre utilizarea si beneficiile ierburilor aromatice.
Incearca sa incluzi in dieta ta amestecurile de ierburi aromatice, condimentele si mirodeniile in fiecare fel, pentru a adauga prospetime si deliciu si pentru a avea grija de sanatatea si vitalitatea ta.