Ce sunt cuisoarele?
Cuisoarele sunt bulbii de floare ce nu au ajuns la maturitate si ce au fost uscati ai arborelui cu acelasi nume, care este intotdeauna verde si ajunge la inaltimi impresionante de peste 10 m.
Originar din Indonezia, arborele de cuisoare creste intr-un climat tropical si emana un miros foarte aromat si iute.
Aroma dulce si extrem de parfumata a cuisoarelor complimenteaza perfect carnea de vita, precum si legumele sau fructele. Se foloseste cu succes la compoturi, la afumaturi cat si la asezonarea bauturilor sau la asezonarea faimosului ceai Chai.
Utilizarea cuisoarelor in bucatarie:
Cuisoarele sunt utilizate intr-o gama variata de retete culinare, de la preparate din carne de vita, la retete vegane sau la retete de mancare cu legume si fructe si sunt utilizate in combinatie perfecta cu scortisoara , vanilia sau anasonul stelat la prepararea produselor de patiserie.
Pe langa utilizarea bogata pe care o au in bucatarie, cuisoarele sunt folosite la ceaiurile specifice Chai, la aromarea cafelei, a punch-ului englezesc cat si a cocktailurilor, datorita aromei dulci si parfumate pe care acestea o poarta.
De regula, cuisoarele nu sunt pastrate in preparatele finale, acestea fiind extrase din mancare din cauza texturii lemnoase.
Cuisoarele sunt utilizate in foarte multe retete indiene si isi fac aparitia si in amestecul de condimente garam masala, ce este utilizat la scara larga in toata Asia.
Important de stiut:
Nu folosi cuisoare in exces deoarece aroma deosebit de puternica poate ruina gustul unui preparat culinar daca nu esti familiarizat cu el. Totodata, anumite
Beneficiile utilizarii cuisoarelor:
Cuisoarele au un loc aparte in nutritie si sanatate, fiind potrivite pentru combaterea diverselor dureri si inflamatii, pentru tratarea vanatailor sau a zgarieturilor cat si pentru o digestie imbunatatita.
Poti reduce temporar o durere presanta de dinti, strivind o cantitate mica de cuisoare pe un tifon pe care sa il amplasezi pe gingii (doar in cazul in care nu poti ajunge imediat la medicul stomatolog) si poti reduce inflamatiile aparute dupa un efort in exces, al muschilor.
Daca ai o zgarietura recenta, utilizeaza un tifon steril si amesteca putin ulei de masline cu cuisoare zdrobite, apoi aplica fin. Atentie, cuisoarele iti pot cauza o senzatie de usturime, deci nu folosi o cantitate mare!
Cuisoarele au posibilitatea sa imbunatateasca digestia si pot relaxa stomacul, dar doar atunci cand sunt utilizate in cantitati mici, deoarece aroma puternica poate provoca iritatii stomacului daca nu sunt utilizate corespunzator.